Black-headed Gull (Larus ridibundus)

STATUS AT LONGHAM LAKES

Black-headed Gull (Dominic Couzens)

Black-headed Gull, Longham Lakes, 26th October 2011 (Dominic Couzens)

Abundant non-breeding visitor.

This is one of the site’s commonest birds. Present almost all year. Juveniles appear on the lakes from June onwards.

 

 

 

Maximum numbers per month:

Year Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
2002 2 10   5 18
2003 10  2
2004 30 170 20 20 170 243
2005 185  97  6 21 220 150
2006 200 174 129 50 20 125 10 162 204
2007 230 105 106 2   3  30 240
2008 300 30  30 200 10
2009 407 368 482 40  52 20 158
2010 390 150 189 27  40 181 68 146 302
2011 230 261 135 33 7 10  35 71 240 259 87 375
2012 337 314 119 18 10 8 15 15 26 73 170 112
2013 106 29 300 11 4 10 23 2 14 18 141 215
2014 26 400 122 10 6 8 15 2 15 57 147 135
2015 260 213 115 177 10 13  9 11 31 34 325 179
2016 85 130 130 42 60
2017
Black-headed Gull (Dominic Couzens)

Black-headed Gull (1st winter), Longham Lakes, December 2011 (Dominic Couzens)

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks